•Openingsuren stadhuis in juli en augustus•Openingsuren cc de Werft in juli en augustus•Compostmeesters in het park•Op schattenjacht in het Gasthuismuseum•Tentoonstelling in de bib: Schrijvers•De Speelfabriek zoekt Junior Masterchef•...

Openingsuren stadhuis in juli en augustus
In juli en augustus gelden voor het stadhuis andere openingsuren. Je kan er dan dagelijks terecht van 9u tot 12u en op dinsdag ook van 17.30u tot 19.30u.
 
meer info: onthaal stadhuis, 014 56 60 03, info@geel.be
 
Openingsuren cc de Werft in juli en augustus
 
In juli en augustus is cultuurcentrum de Werft geopend van maandag t.e.m. vrijdag van 9 uur tot 12 uur. Van 11 juli tot en met 15 augustus is het cc gesloten.
 
 
Compostmeesters in het park
Op zaterdag 7 juli kan je tussen 9u en 12u de compostmeesters aan het werk zien in het stadspark. Je kunt er terecht met al je vragen over thuiscomposteren. De compostmeesters helpen je verder met je compostproblemen. Ze laten je bij het paviljoen zien hoe je compost kunt maken van GFT-afval, gazonmaaisel, bladeren en snoeihout. Zij zijn wandelende compostencyclopedieën die hun ervaring graag met je delen.
 
 
Op schattenjacht in het Gasthuismuseum
Vlieg, het vrijetijdslabel voor families van CultuurNet Vlaanderen, organiseert voor de 6de keer op rij een zomeractie. Net zoals vorig jaar stuurt ‘De Schatten van Vlieg’ families op schattenjacht. In het Gasthuismuseum kan je van 1 juli tot en met 31 augustus op jacht gaan naar schatten. In elke kamer van het museum is een schatkist verstopt.  In die schatkist zit een vraag of opdracht. Breng je die tot een goed einde, dan krijg je een diamant met een geheime code.  Schrijf je naam in het logboek en voer de code in via ‘UitmetVlieg.be’ en misschien ga jij wel aan de haal met een fiets of diamantpas voor een jaar gratis cultuur!Kinderen jonger dan 6 jaar nemen gratis deel. Kinderen ouder dan 6 jaar betalen 1,50 euro. De toegang voor volwassenen bedraagt 3 euro, audiogids inbegrepen.
 
 
Tentoonstelling in de bib: Schrijvers
In de bib kan je van 2 tot en met 28 juli genieten van de fototentoonstelling ‘Schrijvers’. Fotograaf Hendrik Braem heeft dertig schrijversportretten gemaakt. De portretten van deze schrijvers heeft hij te danken aan vriendschap en het maken van die beelden heeft nieuwe vriendschappen doen ontstaan. Doorgaans is Hendrik Braem mensenschuw, stug en afstandelijk. Wanneer hij echter door zijn glazen oog kijkt, dat eerder afstand schept, krijgt hij paradoxaal genoeg een warm gevoel voor het gelaat dat hij fixeert en scherp stelt: daar is een mens!
 
 
De Speelfabriek zoekt Junior Masterchef
De Speelfabriek biedt net als de vroegere grabbelpas- en speelpleinwerking tijdens de zomervakantie een plezante vrijetijdsbesteding aan, aan kinderen van 4 tot 12 jaar. Met ondersteuning vanuit de jeugddienst zorgen gemotiveerde animatoren voor een gevarieerd en attractief programma. Elke week staat een ander thema centraal, met aangepaste activiteiten aan de leeftijd en leefwereld van de kinderen. In de voormiddag heb je keuze uit verschillende workshops en activiteiten. In de namiddag spelen de kinderen in leeftijdsgroepen.
 
Voor de eerste week – van 9 tot en met 13 juli – werkte De Speelfabriek een programma uit rond het thema ‘Junior Masterchef’. Als deelnemer ga je aan de slag in de keuken van jeugdcentrum De Bogaard. Je waagt je aan verschillende kooktechnieken. Ontdek je passie voor koken. Voorgerechtjes, hoofdgerechten en lekkere desserts, het staat allemaal op het menu. Op vrijdag staat een daguitstap naar de Kaasboerin in Mol-Postel en bezoek aan de chocolatier op het programma. Kinderen die in de voormiddag komen of een hele dag, melden zich aan tussen 8u en 9u. Kinderen die enkel in de namiddag meespelen, melden zich aan tussen 12u en 13u. In die tijdsperiode kunnen kinderen afgehaald worden, die enkel in de voormiddag komen spelen. Om 17u wordt de speldag afgesloten.
 
 
Vuurwerk bij Kanaalfeesten, opgelet voor je hond
In het weekend van 7 en 8 juli organiseert de Aqua skiclub de jaarlijkse Kanaalfeesten aan het Albertkanaal in Geel-Winkelomheide. Traditioneel is er op zaterdagavond om 23u een groots vuurwerk. Dit brengt enige geluidshinder met zich mee. Honden houden hier niet van. Ze zijn bang en breken dan vaak uit. De politie raad aan om viervoeters dus extra in de gaten te houden.